
Ingrediƫnten
200 gr pure chocolade
125 gr boter, zacht (ik gebruik wayong, is alleen plantaardige oliƫn in verwerkt)
125 gr suiker
4 eieren, gesplitst
200 gr gepelde en fijngemalen amandelen
Bereiding
1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom die je op een pan met kokend water zet. Laat de chocola smelten onder voortdurend roeren.
2.Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan het botermengsel samen met de gemalen amandelen en de gesmolten chocola. Mix dit goed door.
3.Klop de eiwitten op met een garde tot ze stijf zijn en voeg dit voorzichtig toe aan het beslag.
4.Schenk het beslag in een 20 cm ronde vorm en bak de cake in een
voorverwarmde oven van 180 graden C / gasovenstand 4 in ongeveer 20 minuten gaar.
5.Laat de cake ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen alvorens op een schaal te leggen.
Garnering
Slagroom is wel heerlijk erbij. Mocht je geen lactose/koemelk kunnen verdragen moet je de soya variant gebruiken

Resultaat

Weet je zelf een heel lekker recept, die gewoon op de frontpage moet, stuur het recept en eventueel een plaatje van wat je gemaakt hebt naar soloro. Binnenkort een nieuw recept!
uiteraard zoek ik gewoon zelf lekkere recepten, maar als je er echt 1 weet die heerlijk is, twijfel niet en stuur mijn een pb!