Ingrediënten
250 g. frambozen (diepvries)
250 g. bramen (diepvries)
250 g. digestive koekjes
11 el suiker (rietsuiker of normale suiker)
120 g. boter
3 el water
600 g. room kaas (bv. mon chou)
8 g. vanillesuiker
125 ml crème fraîche
300 g. witte chocolade (ik doe zelf vaak 400 gram)
3 eieren
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de overige delen in met boter.
2. Maal de koekjes tot kruimels en laat ondertussen de frambozen en bramen ontdooien. Smelt de boter in een steelpan en voeg daar 3 el suiker aan toe. Meng daarna de boter en de suiker door de koekkruimels heen. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem in het midden van de oven ongeveer 15 minuten. Zodra het klaar is haal je de springvorm uit de oven en laat je het even afkoelen. Laat de oven aanstaan.
3. Breng de frambozen en bramen ondertussen aan de kook met 3 el water en 3 el suiker. Laat het 10 minuten doorkoken en giet het daarna door een zeef. Druk met de bolle kant van de lepel het door de gaatjes van de zeef. Zet de kom in een laagje koud water en laat het 15 minuten afkoelen.
4. Roer in een kom de roomkaas los en meng de roomkaas met 5 el suiker en de 8 g. vanillesuiker. Laat de chocolade smelten en roer dan de roomkaas er door heen, tot het een egale massa is geworden. Roer er vervolgens de 3 eieren door heen.
5. Schenk wat water in de braadslee en plaats dat onderin de oven. Schep 1/3 van het roomkaas mengsel in de springvorm op de koekjesbodem. Verdeel hierover een beetje van het vruchten mengsel. Herhaal dit totdat het roomkaas mengsel op is. Hou wel nog vruchtensaus over.
Bewaar de rest van de vruchtensaus afgedekt in de koelkast.
Bak de cheesecake ongeveer 1 uur in het midden in de oven boven de braadslee met water.
Mocht de cheesecake nog niet gaar zijn, dan laat je hem wat langer in de oven.
Zodra de cheesecake gaar is zet je de oven uit en laat je de cheesecake 30 minuten in de oven afkoelen.
6. Neem de cheesecake uit de oven en laat hem nog 1 uur afkoelen op het aanrecht. Dek hem af en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast staan. Serveer daarna met de bosvruchensaus.
Je kan hem ook prima warm eten, maar koud is de cheesecake toch lekkerder.
Het is van belang de taart een half uur in de oven te laten staan met de deur open, dus niet aanraken want dan gaat je taart scheuren (zie foto ). Ik moest hem wel verplaatsen omdat ik hem op een te hoge rooster had staan, waardoor er nu scheuren in de taart zitten.
Resultaat
Witte chocolade cheesecake met bosvruchtensaus |
|
|
Bronnengeen bronnen bekend
Gerelateerde artikelengeen gerelateerde artikelenGekoppelde topicsgeen gekoppelde topicsTagsgeen tags toegevoegdLinksDelen |
Reacties |
|